Veoma zdrava krema

Wednesday, June 25, 2014

Danas ću pisati o dobro poznatoj Veoma zdravoj kremi za problematičnu kožu. Ova krema je deo Lilly asortimana pod imenom Veoma zdrava krema i košta nesto manje od 170 dinara, a zaista vredi mnogo više.











Sta kaze proizvođač:
Krema na bazi voćnih kiselina i supstanci sa antiinflamatornim delovanjem prirodnog porekla. U kombinaciji sa losionom za čišćenje problematične kože pomaže u terapiji akni. Nanosi se jednom do dva puta dnevno na problematična mesta kože lica, leđa ili dekoltea posle umivanja mlakom vodom i čišćenja losionom za problematičnu kožu. Zbog visoke koncentracije aktivnih sastojaka, može doći do iritacije kože, pa u tom slučaju treba prorediti aplikacije - jednom dnevno ili svakog drugog dana ili primenjivati kremu bez losiona neko vreme, eventualno u kombinaciji sa hidratantnom kremom.

Krema se stavlja ciljano na bubuljicu, jednom do dva puta dnevno. Ja je najčešće nanosim uveče nakon što detaljno očistim lice i to u malo većem sloju. Bele je boje, malo gušće teksture i ima specifičan miris, nije neprijatan toliko ali opet iritantan, meni barem. Kada je nanesem, do ujutru mi isuši bubuljicu ili smanji crvenilo. Već za par dana bubuljica nestane u potpunosti.

Jedina zamerka koju imam je to što je dosta agresivna ukoliko se slučajno nanese na kožu pored bubuljice, i onda moram dodatno da negujem taj deo jer se pojavi crvenilo i koža bude skroz isušena.




Ova krema ima drugačije pakovanje u odnosu na pre a takođe rok trajanja joj je promenjen pa je sada 2 godine umesto 3 meseca.

Ako nekoga zanimaju sastojci:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Sodium Cetearyl Sulfate, Lactic Acid, Glycerin Petrolatum, Isopropyl Myristate, Titanium Dioxide, Sodium Benzoate, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil

You Might Also Like

7 коментара

  1. Baš me je zainteresovala ova krema, ali me malo plaši što ima alkohola u sastavu. :) Uključi mogućnost praćenja preko Googla da te zapratim. :)

    tara-blunt.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je odlična ali ipak sam oprezna sa njom, jer ume i kožu da isuši. Probaj, dosta ljudi je hvali :)

      Delete
  2. UUUUUUUU nisam znala da joj je sad tako dugo rok trajanja,ovo mi je prva kremica koju sam koristila za bubuljice,sada sam presla na LRP kozmetiku,i jako sam zadovoljna!! Odlican post!! :) Dobrodosla!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam se iznenadila kada sam videla da je toliko dug rok trajanja, mora da su i sastojke promenili. Hvala! :)

      Delete
  3. Nije tacno da traje 2 godine.Kupila sam juce tu kremu i lepo je sve isto.3meseca od otvaranja,a ne dve godine ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam sta bih ti rekla, ali kod mene lepo pise da je rok upotrebe: dve godine od datuma prozivodnje, to pise odmah iznad sastava. A sa druge strane pise 02/05/2014 02/05/2016. A u komentaru gore sam napisala da su izgleda promenili sastojke, barem u ovoj seriji koju ja imam. Ne znam, mozda su se opet vratili na stare sastojke i prozvodnju. U svakom slucaju kod mene je 2 godine. :)

      Delete
    2. Razlike ima u roku trajanja pre otvaranja(dok jos nije otvoren proizvod) i nakon otvaranja. Tako i za sve ostale proizvode.

      Delete

Popular Posts

Like us on Facebook

Instagram

Subscribe