Kallos Cosmetics - Keratin hair mask

Sunday, January 11, 2015

Kao što sam i obećala na Facebook stranici, novi post je o Kallos maski za kosu Keratin. Koristim je nešto više od mesec dana, mislim da je čak koristim i dva meseca. U svakom slučaju, dovoljno dug period da procenim kakav efekat ima na kosi. Kallos Cosmetics je mađarska kompanija koja proizvodi profesionalne preparate za negu kose i tela. Osnovana je pre 35 godina i njihovi proizvodi se mogu naći u Austriji, Rumuniji, Nemačkoj, Rusiji, Grčkoj i mnogim drugim zemljama.


Skoro 3 godine se farbam u plavo i kosa mi je suva na krajevima. Duga je i mrsi se što me užasno nervira. Svaka 3 dana je perem, a ranije sam mogla da je perem svakodnevno, ali otkako koristim Insight šampon za tim nema potrebe. Otkako sam kupila ovu masku, pri svakom pranju sam je koristila. Moram da napomenem da Serical masku Latte nisam koristila, a znam da je mnogi porede sa ovom maskom, ali ja nažalost ne mogu da napravim takvo poređenje.

Maska dolazi u velikom pakovanju od 1000ml i ukoliko ga koristite sami trajaće vam dugo, dugo. Kremasta je i baš zbog tako velikog pakovanja malo mi je teže da zahvatim odgovarajuću količinu maske, uvek uzmem više nego što treba. Od kada koristim ovu masku uvek stavim manju količinu čak i na kosu iynad ušiju, skoro do temena, i primetila sam da mi je dodatno ne zamasti. Sa svim drugim maskama sam imala problem da iako sam ih stavljala samo na krajeve, već drugi dan kosa bi mi izgledala kao da je nisam prala par dana. Sa ovom maskom toga nema i to me baš raduje.


Kako proizvođač kaže, ova maska je obogaćena keratinom i mlečnim proteinima. Iako piše da se drži na kosi 5 minuta, ja je držim i po sat vremena, ako imam vremena i ako sam raspoložena onda je i zagrevam na kosi. Primetila sam da je efekat na mojoj kosi svakako bolji kada je zagrevam, ali nije zanemarljiv ni kada ne zagrevam.


Kada koristim ovu masku, kosa mi bude neverovatna meka i lako se raščešljava. Ono što sam primetila je da izgleda "svileno" kao što moja mama kaže i zaista nikada više komplimenata za kosu nisam dobila nego u ovom periodu. Što se tiče oporavljanja oštećenje kose, u periodu kada sam pocela da je koristim eksperimentisala sam sa farbama i nekoliko puta uzastopno sam prefarbavala celu kosu. Ko se farba u plavo, zna kakva je to smrt za kosu, ali moja kose je to stoički podnela, jeste bila isusena ali ne toliko da sam morala da je šišam dodatno. Ova maska mi je baš pomogla da je oporavim i da joj vratim elastičnost. U to vreme se i mnogo mrsila, a uz ovu masku taj problem nisam imala i lako sam je raščešljavala. Moram da pohvalim miris ove maske koji je savršen. Ne zadržava se predugo u kosi nažalost, ali ipak se može osetiti. Nisam dobra u opisima kako šta miriše, ako je vidite kod nekoga obavezno pomirišite :)

Ova maska se može kupiti na zvanicnoj stranici Kallos i na pijacama. Košta 350 dinara i više je nego povoljna. Moje preporuke da je probate, a ja sam već bacila oko na još neke proizvode iz Kallos linije koje jedva čekam da probam. Da li ste i vi probale ovu masku ili neki drugi proizvod Kallos kozmetike?

Do narednog posta
xxx

You Might Also Like

10 коментара

  1. Ja sam svoju kosu blajhala, ruku na srce, bar 10 puta, i ne preterujem kada to kazem :D Muku mucim sa krajevima i probala sam razne maske za kosu i slabo pomazu. Moracu da probam ovu definitivno :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je jedino ona uspela da omekša krajeve, obično su bili baš kruti i oštri. Ja mislim da za ovu cenu nije ni šteta isprobati, čak i ako ne da odgovarajuće rezultate :)

      Delete
  2. Maska je čisto savršenstvo :)
    Koristim je već nekoliko nedelja, prezadovoljna sam, tim pre šro košta samo toliko i potvrđujem sve što si rekla.
    Uskoro pripremam i ja recenziju :) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radujem se čitanju tvoje recenzije, kada sam kupila ovu masku samo na forumima se pominjala na blogovima ne :)

      Delete
  3. Ja koristim Serical maske ali eto kad potrošim njih možda uzmem da probam ovu pa da uporedim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja mislim da sam jedina blogerka koja nije probala Serical maske, ali nikako da dodju na red :) Probaj je, jeftina je i svi koji su je probali su se oduševili :)

      Delete
  4. Joj kad vidim da se kosa lakše raščešljava odmah bi je išla kupit :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I najbolje od svega što se posle do sledećeg pranja isto lako raščešljava :)

      Delete
  5. Pa ja moram ovo da kupim :) Nisam probala ništa od Kallos proizvoda, ali ovu masku ću provati prvom prilikom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja već počinjem da zvučim kao reklama na topshop-u ali stvarno je super maska :) Bukvalno sam je nudila svima da probaju i niko se nije žalio da mu ne odgovara :)

      Delete

Popular Posts

Like us on Facebook

Instagram

Subscribe