Essence Get Big Lashes Volume Curl Mascara

Friday, February 13, 2015

Zbog februarskog ispitnog roka sam bila prinuđena da zapustim blog na neko vreme i pokušaću da se iskupim ovim postovima. Nadala sam se da ću uspeti da objavim ovo i ranije, ali šta je - tu je. Dakle, u naredna dva posta vam govorim o mojim utiscima o dve Essence maskare: Get Big Lashes i I Love Extreme. Koristim ih zajedno, ali sam rešila da ih odvojeno predstavim, jer često nanosim samo jednu od njih.


Essence je veoma jeftin brend koji se može naći u drogerijama, ali iz mog iskustva vredi i više nego što košta. Svaki njihov proizvod koji sam probala se pokazao dosta dobro, neki su se čak pokazali bolje od proizvoda koji koštaju i po 3 puta više. No, sada to nije tema ;) Obe ove Essence maskare koristim stvarno dugo i baš sam imala priliku da ih detaljno istestiram.

U prvom delu pisem vam o Essence Get Big Lashes Volume Curl maskari, koju sam dobila na poklon od drugarice koja se klela u ovu maskaru. Što se tiče samih karakteristika maskare, dolazi u standardnom pakovanju za Essence od 12 ml. Pakovanje je roze boje, dok je sam naziv ispisan žutim slovima i prosto nema šanse da je ne primetite na polici. Cena je ako se ne varam, oko 300 dinara.

Četkica je blago zakrivljena, tj. šira je na pocčtku, dok je na vrhu uska. Ovakav tip četkice omogućava da se zahvate sve trepavice, uključujući i one male u uglu oka. Problem sa ovom četkicom je što je za moj ukus ipak prevelika i moram da priznam da sam se u početku nekoliko puta uspela pošteno izmazati. Ali uz malo vežbe to sam prevazišla i sad nema nikakvih problema. Ono što sam još primetila jeste da izvlači previše proizvoda, pa uvek moram da obrišem višak. Nekada uspe toliko da izvuče da se bukvalno skoro pola četkice ni ne vidi od toliko maskare. Što se tiče same formule, malo je tečnija, ali moram da kažem da se na trepavicama zaista brzo suši, dakle nije onaj tip maskare koji nanesete pa sad čekate po 3 dana da bi se osušila ne bi li naneli još jedan sloj.


Kao što sam napomenula, koristim je već duži vremenski period i veoma mi se dopada. Zaista izdužuje trepavice, bukvalno udaram njima o deo ispod obrva što se i vidi na trećoj slici gde imam 3 tačkice :). Ali ono što mi se posebno sviđa je to što uspeva da uvije trepavice i da ostanu u takvom obliku. Moje trepuške su ravne i većina maskara ih uvija samo dok ih nanosim na trepavice, ali se to posle sve spusti. Jedine zamerke imam na to što kada nanesem samo ovu maskaru, ponekad deluje kao da imam baš retke trepavice i što ume malo da se trusi nakon određenog vremena. Ali to nije ništa strašno, jer se svakako manje trusi od recimo Maybelline False Lashes maskare sa kojom sam imala osećaj kao da sam se posula nekim crnim tačkicama.


*na prvoj slici nemam maskaru, na drugoj jedan tanak sloj a na recoj 2 tanka sloja

Nažalost, kamera danas nikako nije želela da sarađuje pa se izvinjavam na lošim slikama. U svakom slučaju, moje tople preporuke da probate ovu maskaru jer je veoma jeftina i uvek je možete kombinovati sa nekom drugom maskarom ukoliko želite veći volumen.

Do narednog posta
xxx

P.S. u ponedeljak recenzija Essence I Love Extreme maskare ;)

You Might Also Like

3 коментара

  1. Nisam isprobala ovu maskaru, ali i ne privlači me. Prije sam jako voljela I <3 Extreme, ali isprobala sam neke mnogo bolje i sada mi je skroz prosječna :/ nešto mi je bolja ona u rozom pakovanju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uvek vlada pomama za ovim maskarama, I love extreme sam ulovila u Ušću i to samo zato jer sam se našla u pravo vreme na pravom mestu - stajala sam kod Essence štanda kada je prodavačica dodala ove maskare :) Dok te roze nije bilo, ali nameravam i nju da probam :)

      Delete
  2. Obožavam Essence maskare, kvalitetne za jeftinu cijenu, nemam ovu, imam drugu i super je :)
    http://www.itsmissivana.blogspot.com

    ReplyDelete

Popular Posts

Like us on Facebook

Instagram

Subscribe